![]() |
Sprøde falafler |
Falafel er en dejlig og billig ret. Dejen kræver lidt forberedelse, så det er en god ide at lave en stor portion og fryse den ned, så du altid har en pose ready-made falafel dej klar til at stege til gyldne sprøde falafler.
Udblød 500 gr kikærter i rigeligt vand natten over. Dræn dem i et dørslag, og sorter eventuelle småsten og lignende fra.
Blend kikærterne i en blender eller foodprocessor sammen med to store løg en håndfuld hvidløgsfed, et par spiseskefuld salt, lidt korianderfrø (en teskefuld) og godt med spidskommen (3-4 spiseskefulde hele eller stødte). Tilsæt eventuelt chili, persille, mynte, dild eller frisk koriander, hvis du synes. Jeg foretrækker de friske krydderurter som tilbehør i en salat.
Rør dejen sammen med ca. 3 spiseskefulde mel for at binde den sammen. Lad den hvile 4-6 timer på køkkenbordet. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis den skal binde bedre. Hvis du laver dejen til fryseren, så husk hviletiden inden du smider den i fryseren. Det er den, der får falafeldejen til at binde.
Herefter kan dejen klemmes til små flade kikærteboller, og steges på begge sider i rigeligt smagsneutral olie på en pande. Lad olien varme godt op inden falaflerne puttes i og skru herefter ned på svag varme så de ikke vold-steger. Og lav dem ikke for store, de skal gerne nå at blive tilberedt hele vejen igennem inden de bliver gyldne.
Bemærk Kikærterne skal IKKE koges før de blendes. De bliver tilberedt i olien når falaflerne steges.
Server dem med salat, pitabrød, masser af krydderurter og en god hjemmelavet harissa.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar