Rød spidskål med æbler |
Jeg er vild med rødkål. Altså rigtig lun, sur, sød, kål med andefedt og en eksotisk smag af sukker, mild eddike, appelsin, spidskommen, kanel, ribsgele og et strejf cayenne.
Men synes på en måde mest, den hører julen og den tunge julemad til.
Derfor har jeg fundet på et lidt lettere alternativ, der kan bruges året rundt.
Rist en håndfuld tynde æblebåde kort på en pande i lidt olivenolie. Ingrid Marie er gode, med lad være med at stå og røre alt for meget i dem, mens de ristes. Det er synd hvis de smadres, og det eneste man opnår er, at varmen går af panden.
Tilsæt strimlet rødløg og lilla spidskål og en god håndfuld fennikelfrø lad dem riste med til grøntsagerne bliver lidt blanke.
Tilsæt et skvæt æbleeddike og lad den dampe til kålen har den konsistens du ønsker. Jeg foretrækker, når den stadig har lidt bid.
Smag til med honning, salt og peber.
Passer supergodt til kylling og perfekt til gris. Fennikelfrø og gris er et 'match made in heaven'!!!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar