![]() |
Hyldeskærme, sukker og citron |
Hyldenade eller hyldeblomstsaft laver jeg af
- ca. 30-40 hyldeblomstskærme afhængigt af størrelse,
- 3-4 usprøjtede citroner skåret i skiver,
- ca. 1 1/2 kg sukker (gerne en blanding af rørsukker, brun farin eller lign)
- 50 gr citronsyre
Tip: tilsæt evt. et banket citrongræs, frisk ingefær, chili, kanel, stjerneanis eller lignende, hvis du er i et eksperimenterende humør. Det kan kun blive godt!
Det hele overhældes med 2-3 liter kogende vand og sættes til at trække i 4-5 døgn i køleskabet (som nok må forventes ommøbleret lidt til lejligheden).
Herefter sies det igennem et klæde og hældes på skoldede flasker. Saften kan med fordel fryses ned i plasticflasker for at øge holdbarheden. Ellers tilsæt lidt atamon (læs mængdeangivelse på atamonflasken).
Drikkes fortyndet med vand, danskvand (og/eller rom) - og isterninger. Så er det for alvor sommer.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar