mandag den 23. juli 2012

Hyldenade eller hyldeblomstsaft

Hyldeskærme, sukker og citron

Hyldenade eller hyldeblomstsaft laver jeg af 

  • ca. 30-40 hyldeblomstskærme afhængigt af størrelse, 
  • 3-4 usprøjtede citroner skåret i skiver, 
  • ca. 1 1/2 kg sukker (gerne en blanding af rørsukker, brun farin eller lign)
  • 50 gr citronsyre
Tip: tilsæt evt. et banket citrongræs, frisk ingefær, chili, kanel, stjerneanis eller lignende, hvis du er i et eksperimenterende humør. Det kan kun blive godt!

Det hele overhældes med 2-3 liter kogende vand og sættes til at trække i 4-5 døgn i køleskabet (som nok må forventes ommøbleret lidt til lejligheden). 

Herefter sies det igennem et klæde og hældes på skoldede flasker. Saften kan med fordel fryses ned i plasticflasker for at øge holdbarheden. Ellers tilsæt lidt atamon (læs mængdeangivelse på atamonflasken).

Drikkes fortyndet med vand, danskvand (og/eller rom) - og isterninger. Så er det for alvor sommer. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar