torsdag den 29. september 2011

Svampelasagne

Tragtkantareller

Nyplukkede svampe gør sig ualmindeligt godt i en rustik lasagne! 

Jeg plejer at svitse løg, hvidløg og svampe (gerne tragtkantareller) i en pande, smage til med salt og peber, og lægge i lag med en bechamelsovs og fuldkornslasagne. Det sidste pasta lag toppes med bechamel og frisk mozzarella, hvorefter lasagnen bages i ovnen.

Hvis man godt kan lide en lidt sprød konsistens er det lækkert at smøre formen med smør og drysse med lidt rasp inden lasagnen bygges. Og så kan man også drysse rasp på toppen inden den bages.

Lasagnen kan sagtens laves med købe-champignons suppleret med lidt tørrede eller frosne vilde svampe, hvis der er lavvande i efteråret depot... Men så er det en god ide at snyde lidt og bruge en smule svampeboullion-terning i bechamelsovsen.

Har aldrig fundet svampeboullion herhjemme, men det kan købes i svenske supermarkeder.

Hvis man skærer lasagnen ud i små anretninger, så er det en vældig god forret til en efterårsmenu.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar