lørdag den 24. september 2011

Havtorn


Er der noget så sjovt som at eksperimentere med en 'ny' råvare? Jeg har 'opdaget' havtorn, og er faldet for dens fantastiske pikante syrlige smag og skønne udseende. 

Nu bor jeg desværre ikke i et område hvor der vokser havtorn. Til gengæld har jeg fået en ny nabo i form af de fantastiske torvehaller på Israels Plads. Derovre er der en udendørsstand, der hedder Vildnis, hvor der står en sød kvinde og sælger diverse vilde nymoderne (eller måske nærmere retro-moderne) råvarer som f.eks. strandkål, paradisæbler og ja.... Havtorn.

Sidste år faldt jeg over et lille bitte bæger smattede havtorn i Magasin Mad og Vin som jeg købte til den uhørte pris af 50 kr. Dem brugte jeg til en havtornsnaps, som desværre blev lidt for grumset, pga havtornens tilstand. 

Hos Vildnis kunne jeg købe en hel gren til 35,- som viste sig at have ca. dobbelt så mange frugter (i alt 100 gr.). Og Fru Vildnis gav mig det gode råd at smide hele grenen i fryseren i en halv time. Herefter kan man nemt pille de frosne, og ellers skrøbelige frugter af de genstridige stilke. SÅ smart!

Havtorn skulle efter sigende have et højt indhold af C-vitamin. Så nu er det bare at gå i gang med at eksperimentere....      

Ingen kommentarer:

Send en kommentar