lørdag den 17. september 2011

Restemad

Elsker at lave mad af rester. Der er noget særligt tilfredsstillende ved at få en dejlig ret ud af 'ingenting' og lidt kreativitet...


Her er en skøn 'salat' som jeg komponerede her til aften (og som min store nevø på 18 var heeeelt vild med)!


Brød/tomat/avocado'salat' 
En humpel gammelt brød skæres i tern der ristes gyldne i olie. Jeg brugte en hjemmebagt langtidshævet grovbolle, og ristede den i ovnen, der alligevel var i brug.


2-3 store solmodne tomater blendes med frisk basilikum, et fed hvidløg og et skvæt dejlig olivenolie og massen smages til med lidt salt.


1 avocado skæres i tern og dryppes med hvidvinseddike, så den holder farven.


Brødtern, tomatmassen og avocadoen anrettes på et smukt fad. Lad lige salaten trække lidt, så brødternene suger lidt af tomatmassen. Men sørg for at servere den mens brødet stadig er sprødt. Pynt med frisk basilikum og gerne lidt frisk esdragon.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar