tirsdag den 1. januar 2013
Langtidshævet grovbrød bagt i gryde
Dette er det ultimativt letteste brød jeg har prøvet at bage. Og det er superlækkert.
Økologisk gær på størrelse med en ært røres ud i 300 g vand. Tilsæt 400 g mel og 8 g salt.
Jeg bruger 300 g groft speltmel og 100 g durum hvede, det fungerer fint! Men hvedemel er også godt.
Dejen skal røres let sammen til en grød.
Lad dejen hæve ved stue-(køkken)temperatur i 12-18 timer. Det er en god ide at lægge et fugtigt viskestykke over skålen, så dejen ikke danner skorpe.
Tænd ovnen på 250- 260 grader og stil en jerngryde med låg derind. Man kan også bruge et ildfast fad eller en römertopf, det vigtigste er at der er låg og, at materialet kan holde på og til varmen.
Når ovnen (og gryden) er helt varm, så vendes dejen et par gange, og lægges ned i den skoldhede gryde. Stil gryden ind i ovnen i 30 minutter. Herefter tages låget af og varmen skrues ned til ca. 230 grader og brødet bages færdigt i 10-15 minutter.
Etiketter:
brød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar