lørdag den 8. december 2012
Curry
Den ultimative ret i en travl hverdag.
Du kan være velforberedt og have lavet nogle kødboller af kylling, okse- eller svinekød til fryseren eller du kan bare bruge nogle kyllingefileter, rejer, kikærter eller noget skært kalkunkød. Det meste duer i denne ret.
Rist nogle af dine yndlingskrydderier i en pande. Jeg plejer at bruge koriander frø, spidskommen, chili, bukkehornsfrø, fennikelfrø en spiseskefuld af hver (ingen grund til at spare) og 1-2 stjerneanis og lidt friskhakket gurkemeje. Men der er sikkert mange flere skønne krydderier der kan bruges. Når krydderblandingen begynder at dufte aromatisk knuses den i en morter.
Tag herefter nogle zittauerløg (2-3 store) eller skalotteløg (4-5 stykker) og et par fed hvidløg og blend eller hak dem fint i en foodprocesser. Svits løgblandingen i olie på en pande til den er let gylden, og smid krydderiblandingen, noget æbleeddike, noget konc. tomatpure og/eller nogle blendede tomater oveni. Fortynd med lidt kogende vand til det har konsistens som en tyk sauce, og smag den til med salt, surt, sødt og stærkt til du er tilfreds.
Læg kødboller eller kødet oveni og lad det simre lidt. Server med frisk koriander eller andre krydderurter og ris.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar