Jordskokkesuppe med havtorn, brunet smør og ristet bacon |
Hvis du har udbenet en kylling er det en god ide at bruge skroget til at koge en kyllingefond, som f.eks. kan bruges til denne lækre jordskokkesuppe.
Ingredienser suppe:
et halvt kilo skrællede jordskokker,
et par store skrællede kartofler,
et stort hakket løg, evt. lidt hvidløg
olivenolie,
en lille liter fond (af kylling, høne eller grøntsager)
et skvæt fløde
muskatnød, salt peber, æbleeddike eller citron efter smag
Ingredienser topping:
brunet smør,
havtorn,
ristet bacon
evt, friterede jordskokker/kartofler
Start med at sætte smørret til at brune på allerlaveste varme i en tykbundet gryde. Pas meget på, at det ikke brænder på. Det skal brune længe og have en sød nøddeagtig smag når det er færdigt. Si/skum brændte tørstoffer fra undervejs og til sidst. Mos en god håndfuld havtorn i det lune smør, når det er brunet færdigt.
Svits løg i olivenolien til de er klare, tilsæt jordskokker og kartofler i tern. Steg let og tilsæt fonden. Lad det hele koge til rodfrugterne er møre. Blend herefter suppen tilsæt fløde. Smag til.
Anret suppen med havtorn i brunet smør, ristet bacon og eller friterede skiver af jordskokker/kartofler.
Det søde smør og de syrlige havtorn passer perfekt til de lækre jordskokker.
Se også jordskokkesuppe # 2.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar