mandag den 30. juli 2012

Valnøddesnaps

smukke grønne valnødder i snaps

Valnøddesnaps er ikke uden grund en af de mest populære kryddersnapse. Den smager fantastisk - rund og blød og aromatisk.

Hvis ikke du har en ven med et valnøddetræ, bør du se at anskaffe dig en i en fart. Det er nemlig lige nu i slutningen af juli og starten af august, de er grønne og klar til at komme på snaps.

Jeg har skåret et par store håndfulde nødder i kvarte, puttet dem i et glas og hældt ca. en halv flaske Hvid Ålborg henover dem (en almindelig billig vodka kan også sagtens bruges). Nødderne skal kun lige dækkes. 

Og nu skal snapsen bare trække i 5 måneder, til den skifter farve fra syregrøn, til brun, til helt sort. 

Herefter tages valnødderne fra og essensen hældes på flaske, hvor den skulle være klar til jul, men kun bliver bedre jo længere den står. 

Har hørt, at den sommetider kan smage rigtigt grimt. Det har min mor prøvet. Så 'glemte' hun den i bunden af et skab et par år. Det hjalp gevaldigt! 

Ilt og aldring er åbenbart løsningen på det problem. 

Fortynd essensen med vodka eller en smagsneutral snaps, når du drikker den. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar