søndag den 17. november 2013

Mors hjemmebagte knækbrød



Min mor bager verdens bedste knækbrød. Små rombeformede himmerigsmundfulde, som passer perfekt til ost - ikke mindst blåskimmel.

Her er opskriften:

1dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn (måske lidt mere)
175 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk groft salt
2 dl vand
1 dl olie

Du kan også tilsætte en håndfuld tørrede aromatiske krydderurter, hvis du er i det eksperimenterende hjørne. Jeg har prøvet både rosmarin og ramsløg. Det var meget lækkert.

Røres sammen og deles i 2 portioner. Hver portion dej rulles ud imellem 2 stykker bagepapir og ridses i firkanter (romber) inden de bages på hver sin plade ved 180 grader varmluft i ca. 15 minutter. 

Dejen skal ikke hvile, før den bages. 

Det er en god ide at lave dobbeltportion. De sprøde knækbrød forsvinder hurtigt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar